Sala de nursing ”Florence Nightingale”

Pentru ca elevii să beneficiază de o instruire practică la cel mai înalt nivel, școala noastră dispune de o sală de nursing, dotată cu instrumentarul și aparatura necesare unei pregătiri practice de calitate, ce sunt prevăzute în curricula profesiei de asistent medical generalist.

În semn de omagiu adus lui Florence Nightingale (n. 12 mai 1820 – d. 13 august 1910), precursoarea serviciului sanitar modern, personalitatea care a făcut pasul decisiv în ceea ce privește recunoașterea profesiei de asistent medical și, de asemenea, cea care fondat prima școala de profil, Școala Postliceală de Studii Sanitare “Queen Elizabeth“ Craiova a amenajat o sală de nursing care îi poartă numele.

În Sala de nursing “Florence Nightingale“ se desfășoară lucrări practice pentru specializarea Asistent Medical Generalist (AMG), unde elevii învaţă sau îşi perfecţionează toate tehnicile prevăzute de disciplinele de Nursing, tehnici ce trebuiesc asimilate pentru a deveni viitori asistenţi medicali.

Una din regulile impuse de Școala Postliceală de Studii Sanitare “Queen Elizabeth“ Craiova este ca niciun elev să nu lucreze direct pe pacient, până nu îşi formează deprinderile corecte în această sală de nursing.

Pentru ca elevii să poată exercita şi învăţa tehnicile impuse de specializarea AMG în cele mai bune condiţii, școala noastră a achiziţionat o serie de aparate menite să simuleze interacţiunea cu pacientul.

Printre noile aparate din „arsenalul“ sălii de nursing se numără și un manechin pentru îngrijiri complexe.

De asemenea, sala de nursing mai are în dotare şi propriul proiector video care ajută elevii la vizualizarea de materiale, imagini, filmuleţe, cursuri de specialitate.

Sala de nursing  ”Florence Nightingale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *